FAQ

Må man begynne så tidlig for å få en bra WP hund?

Definitivt ikke, å trene inn en bra grunnleggende lydighet og ha en arbeidsvillig hund er viktig, og kommer til å gjøre WP treningen mye enklere lengre frem. En bra WP hund tar noen måneder av intensiv trening å bygge opp, om man trener på riktig måte og man har et godt grunnlag med en hund med stabil mentalitet, god grunnfysikk som er frisk og sunn og at man er en tålmodig hundefører. Det forenkler dessuten mye om man trener hunden sin i ulike miljøer med andre hunder, både til hverdags og i konkurranse.

Når får man begynne å konkurrere med sin hund?

På NWPC og andre EWPL WP konkurranser må hunden være 18 måneder for å få delta offisielt.

Må man røntge sin hund før man begynner WP trening?

Nei man behøver ikke røntge sin hund, men NWPC anbefaler det. Med PennHIP kan man røntge ved tidligere alder. Det finnes dessuten veterinærer som anbefaller WP trening for å styrke musklene hos hunden, og for å holde hunden i god kondisjon. Om du allikvel vil begynne å trene WP før du har røntget hunden din, gjør det med lette vekter.

Er WP noe for meg og min hund?

WP er en treningsform for alle raser/blandingsraser og alle typer hunder. Alt for mange hunder lever et usunt liv med for lite mosjon. En liten gåtur om dagen er veldig lite mosjon for en normal voksen hund, understimulering leder ofte til andre typer problemer som uønsket adferd. Spørsmålet som ofte dukker opp er om hundene syntes det er gøy med WP trening, svaret er ja. WP trenger ikke trenes for kun fokus på konkurranse, WP trening er et nyttig verktøy for å stimulere hunden din både fysisk og psykisk. Og WP trening har mange muligheter for variasjon. Lange turer med lett vekt eller korte turer med tyngre vekt. Hunden kan for eksempel dra barn på akebrett, hjelpe til med vedsanking eller andre ting. Bruk fantasien :)

Er det dyrt å trene WP?

Man trenger hovedsaklig en ordentlig WP sele for å sette i gang med skikkelig WP trening. En slik sele får man spesialsydd etter mål hos ulike produsenter. For kun å prøve ut litt WP for å se om dette er noe for deg og din hund, kan du selvfølgelig kontakte noen i klubben, slik at du kan komme å få prøve en sele og at vi hjelper deg igang. Deretter treninger du noen vekter i form av f.eks kjetting, noe du blant annet kan kjøpe på Biltema. Et medlemskap i NWPC koster forøvrig 200 kr i året.

Hva skal jeg gjøre da jeg begynner å trene eller hvor kan jeg prøve å trene?

Kontakt oss mer enn gjerne for spørsmål og hjelp til å begynne med WP trening. Kontakt info finner du under Kontakt øverst på siden.